Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Biscuiți digestivi dietetici

Vizite: 8857
Timp preparare: 60min
Dificultate: N/A
Rețetă Biscuiți digestivi dietetici
1900

CALORII

25

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 2 cani faina integrala Slabesti Mancand pentru patiserie
- o cana de tarate
- o cana tarate de ovaz
- 100g fructe goji uscate
- 50g susan
- 50g seminte de in
- 2-3 lingurite de scortisoara
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1 lingura ulei de masline
- apa cat cuprinde (aprox. 1 cana)

Preparare:

Vom folosi aceeasi cana pentru dozarea ingredientelor.
Intr-un bol se amesteca bine faina cu taratele, cu fructele goji, cu semintele si cu scortisoara. Apoi se pune zaharul vanilat si cele 5 linguri de indulcitor pudra.
Dupa aceea se toarna uleiul de masline si bicarbonatul stins in prealabil in putina zeama de lamaie. Se framanta adaugand apa, pana cand se formeaza o compozitie usor de modelat.
In tava patrata a cuptorului se pune hartie de copt.
Cu palmele umede se formeaza bilute care apoi se turtesc si se aseaza cu atentie in tava.
Compozitia ramasa in bol se poate face bilute mai mici, care se pot strecura in tava printre biscuiti.
Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil iar biscuitii se lasa sa se coaca circa 15 minute sau mai mult, in functie de cat de crocanti dorim sa fie biscutii.


Analiza ingredientelor rețetei Biscuiți digestivi dietetici:

Făină integrală
Avantaje: Făina integrală conține numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5....
Dezavantaje: Nerecomandată la persoanele cu alergie la gluten și la cele cu colon iritabil....
Fructe goji uscate
Avantaje: Fructele goji sunt valoroase datorită conținutul de antioxidanți și substanţe nutritive. Inducerea unui sentiment de bunăstare și calm, performanțe sportive mai bune, îmbunătăţirea calit...
Dezavantaje: Fructele goji pot produce reacții alergice la persoanele sensibile la polen. Ar putea interactiona cu unele medicamente. Pot interacționa cu medicamentele administrate în diabetul zaharat sau în...
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Semințe de in
Avantaje: Semințele de in sunt bogate într-un tip de grăsimi pe care organismul le transformă în acizi grasi omega-3. Acestia au rol antiagregant și previn riscul atacurilor de cord. Conținutul de fitoe...
Dezavantaje: Dacă sunt consumate întregi, semințele de in vor circula nedigerate în organism. Se recomandă a fi măcinate înainte de consum. Unele persoane pot dezvolta reacții alergice în urma consumului ...
Semințe de susan
Avantaje: Semințele de susan sunt o sursă bună de seleniu, magneziu și fosfor, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Consumul excesiv de semințe de susan poate provoca iritații în stomac și colon. Pot scădea tensiunea arterială. Pot scădea nivelul zahărului din sânge. Pot crește riscul de sângerare. S...
Tărâțe de grâu
Avantaje: Tărâțele de grâu sunt o sursă ideală de fibre, niacină, vitamina B6, fier, magneziu, fosfor, zinc, proteine, tiamină, riboflavina și potasiu. Tarâțele sunt bune pentru reducerea colester...
Dezavantaje: Tarâțele de grâu crud în exces intervin în absorbția mineralelor și pot cauza sindromul intestinului iritabil....
Tărâțe de ovăz
Avantaje: Tărâțele de ovăz sunt o sursă foarte bună de fibre alimentare, tiamină, magneziu, fosfor, proteine și fier. În plus, ele au un conținut mic de sodiu. Tărâțele sunt bune pentru reducere...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.