Rețetă Biscuiți pentru ceai
Vizite: 2010
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
12257
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1,6 kg faina- 300 g unt
- 6 buc oua
- 700 g zahar
- 300 g smantana
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 ml coniac
- 3 plicuri praf de copt
- 150 g lamaie
Preparare:
Untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, smantana, coniacul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, faina si coaja de lamaie rasa si se framanta, pana ce se obtine un aluat omogen.Se intind foi care se taie cu paharul sau cu forme de decupat coca, se asaza in tavi neunse si se coc la un foc domol.
Analiza ingredientelor rețetei Biscuiți pentru ceai:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....