Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brioșe cu fulgi de ciocolată

Vizite: 3136
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 3 banane
- 2 oua
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana unt de arahide
- 1 1/2 cani faina de orez
- 2 lingurite praf de copt
- 1/3 cana unt (topit)
- 1 cana lapte
- 1 cana fulgi de ciocolata

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se pun bananele, ouale, zaharul si untul de arahide intr-un blender si se amesteca un minut. Se adauga faina de orez si praful de copt, alaturi de unt si lapte. Se amesteca din nou la blender. Se adauga si fulgii de ciocolata si se apasa butonul "pulse" o data sau de 2 ori.

Compozitia se ia cu lingura si se pune in formele speciale, acoperite cu hartie pentru copt. Briosele se coc 12 minute, pana cand devin ferme la atingere. Se servesc reci, cu glazura de ciocolata, dupa preferinta.


Analiza ingredientelor rețetei Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Făină de orez alb
Avantaje: Făina de orez alb are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Nu on'ie gluten....
Dezavantaje: Conține mai puțin folat decât făina de grâu integral. Are mai puțini fitonutrienți decât grâul integral. Risc de intoxica'ie cu arsenic....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Unt de arahide
Untul de arahide a fost creat în secolul XVIII in SUA și este bogat în grăsimi, fier și calciu, folosindu-se pe pâine, la fel ca untul - în strat subțire. Nu se consumă cu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire