Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brioșe cu stafide sau cu ciocolată

Vizite: 4680
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7258

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 oua
- 1/2 kg zahar
- 1 kg faina
- 150 g mascarpone
- 1 ceasca de stafide
- 100 g ciocolata de menaj
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat

Preparare:

Albusurile se bat spuma; galbenusurile, zaharul si branza mascarpone se bat cu mixerul pana ce se topeste zaharul si compozitia devine o spuma. Se adauga faina in ploaie, apoi incet si albusul batut spuma. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se imparte compozitia in doua, in jumatate din cantitate se adauga stafidele si se amesteca bine, in cealalta jumatate se adauga ciocolata de menaj in prealabil rasa. Cu o lingura se toarna compozitiile in formele speciale de briose. Se dau la cuptor pana cresc si se rumenesc.

Analiza ingredientelor rețetei Brioșe cu stafide sau cu ciocolată:

Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire