Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de cartofi cu șuncă

Vizite: 4805
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2482

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g cartofi
- 5 oua
- 300 g sunca sau creier fiert
- 60 g unt (3 linguri)
- 60 g cas sau cascaval ras
- 250 g smantana
- putina sare

Preparare:

Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se trec prin sita. Untul se freaca spuma si se adauga pe rand galbenusurile bine frecate, cartofii si sunca toccata foarte marunt.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca foarte incet cu compozitia. Compozitia rezultata se toarna intr-o forma bine unsa. Se fierbe in bain-marie.
Se serveste cu smantana incalzita si sarata si cu cascaval ras deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de cartofi cu șuncă:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire