Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de mere I

Vizite: 2237
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3340

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g faina
- 600 g mere
- 6 buc oua
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 40 ml coniac
- 1/2 plic praf de copt
- 75 g lamaie
- 20 g coaja de lamaie rasa
- 25 g pesmet alb

Preparare:

Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoare (julien), se presara deasupra cu zahar si se toarna pe ele coniacul.

Galbenusurile se amesteca cu 150 g zahar, untul si o lingura de coaja de lamaie rasa. Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitia cu galbenusuri.

Albusurile se bat cu 50 g zahar, se amesteca cu compozitia cu galbenusuri si se adauga faina si merele.

Se unge o tava cu unt, se presara cu pesmet, se toarna in tava compozitia de budinca si se coace la cuptor.

Se poate servi calda (cu sirop de fructe) sau rece cu frisca batuta.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de mere I:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire