Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de mere II

Vizite: 1927
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6223

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1,5 kg mere
- 150 g dulceata
- 6 buc oua
- 400 g zahar
- 180 g faina
- 100 g unt
- 100 g lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- 800 g frisca batuta

Preparare:

Se pun 100 g zahar tos intr-o cratita cu diametrul de 20-22 cm, se pune cratita pe foc si se lasa, pana ce zaharul se caramelizeaza usor.

Merele se curata de coaja, se scobesc miezurile, se asaza in cratita cu zaharul caramelizat si se pune in fiecare mar cate o lingu- rita de dulceata.

Se da tava la cuptor, la un foc potrivit, pana ce merele s-au copt.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Galbenusurile se freaca cu 200 g de zahar, coaja de lamaie, untul si zeama de lamaie, pana ce devine o crema spumoasa.

Se adauga faina si 1/2 plic de praf de copt stins cu zeama de lamaie, amestecandu-se bine.

La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.

Aceasta compozitie se toarna peste mere si se da cratita din nou la cuptor timp de 25-30 min.

Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se insiropeaza cu un sirop preparat din restul de zahar si restul de coaja de lamaie.

Se rastoarna budinca pe un platou in asa fel incat merele sa fie deasupra.

Se da budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decoreaza pe deasupra cu frisca.

La servit se taie felii, la fel ca si torturile.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de mere II:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire