Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de orez cu mere

Vizite: 2631
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4480

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g orez
- 1,2 l lapte
- 375 g zahar
- 35 g coaja de lamaie rasa
- 1,5 kg mere
- 100 g unt
- 4 buc oua
- 25 g pesmet alb
- sare

Preparare:

Laptele se fierbe impreuna cu 125 g zahar si putina sare.

Se alege orezul, se spala, se scurge si se fierbe in lapte, pana ce orezul s-a umflat si este moale, dar fara ca bobul de orez sa se sfarame.

Merele se curata, se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu 50 g unt, restul de zahar si coaja de lamaie rasa.

Dupa ce orezul s-a racit, se amesteca cu galbenusurile de ou si apoi cu albusurile batute spuma.

Se unge cu unt un graten (vas de cuptor), se pudreaza cu pesmet alb, se asaza jumatate din cantitatea de orez, pe deasupra se pun merele si se acopera cu restul de orez.

Se netezeste suprafata, se asaza deasupra bucati de unt si se da vasul la cuptor pentru gratinare.

Se serveste de regula cu sirop de fructe, iar, daca se mananca rece, se poate servi si cu frisca batuta.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de orez cu mere:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire