Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bușeuri cu nuci

Vizite: 2883
Timp preparare: 70min
Dificultate: medie
15965

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Foietajul:
- 900 g faina
- 800 g unt
- 10 ml otet
- sare

Crema:
- 400 g nuci
- 250 g pesmet
- 30 g coaja de lamaie rasa
- 400 g zahar
- 1 plic zahar vanilat

Siropul:
- 400 g zahar
- 10 g coaja de lamaie rasa

Decorul:
- 2 buc oua

Preparare:

Din 800 g faina, apa, otet si putina sare se prepara o coca consistenta, se lasa sa se odihneasca 30 min., apoi se intinde pe o planseta.

Untul se amesteca cu 100 g faina si se intinde pe intreaga suprafata a aluatului.

Se indoaie marginile aluatului spre interior, se impatureste in patru si se intinde din nou cu sucitorul.

Se lasa la rece 15 min., apoi se repeta operatia de inca 3-4 ori.

Se opareste pesmetul cu un sirop de zahar, se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si nucile (jumatate tocate cu cutitul si jumatate macinate).

Se intinde foietajul crud, se taie in straifuri lungi, cu latimea de 12 cm, se asaza umplutura pe una din laturile lungi, se ruleaza, se ung rulourile pe deasupra cu ou, se taie bucati cu ajutorul unui cutit cu lama calda, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.

Din zahar, coaja rasa de lamaie si apa se prepara un sirop, cu care se insiropeaza buseurile inainte de a se raci.


Analiza ingredientelor rețetei Bușeuri cu nuci:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire