Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Carne de vițel cu legume asortate

Vizite: 2969
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
75

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 30 g de carne de vitel (escalop sau muschi)
- 1 morcov taiat in bucati
- 1 cartof mic
- 1/2 ceasca cu mazare verde
- 1/2 inima de anghitenare
- 1/2 bulb de telina
- 1/4 ceapa
- o bucatica de unt de dimensiunea unei alune
- putina sare

Preparare:

Se prajeste usor carnea taiata in bucatele cu ceapa, untul si sarea. Se adauga putina apa si toate legumele taiate in bucatele. Se lasa sa fiarba.

Pont!
Dupa ce copilul a implinit 1 an, se poate lega sosul cu 1 albus de ou, dupa oprirea focului.


Analiza ingredientelor rețetei Carne de vițel cu legume asortate:

Anghinare
Avantaje: Anghinarea este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K, acid folic, magneziu și potasiu. În plus, ea conține numeroși fitonutrienți benefici organismului. Este eficien...
Dezavantaje: Poate cauza reacții adverse în cazul consumului excesiv și în cazul persoanelor cu afecțiuni ale vezicii biliare. ...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire