Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec

Vizite: 2189
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Chec
3398

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

6 oua, 375 gr zahar, 300 gr faina, 7 linguri ulei, 5 linguri apa, putina sare, 1 praf copt, 1 zahar vanilat, 1 lingura cacao.

Preparare:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu putina sare. intr-o craticioara pe foc se topeste zaharul in apa pana devine sirop, care fierbinte se adauga peste albusuri batand in continuare. se incorporeaza apoi incet pe rand galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat. Intr-un castron mic se iau 2-3 linguri de compozitie in care se adauga cacaua si 1 lingura de faina pentru a pune deasupra. In cealalta compozitie se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Tavile se tapeteaza cu ulei si hartie de copt se imparte compozitia in ambele tavi iar deaspupra se pune cea cu cacao. Se coace la foc mediu cam 30-40 minute, iar dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.


Analiza ingredientelor rețetei Chec:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire