Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec aperitiv

Vizite: 2879
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2986

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g sunca presata sau parizer
- 300 g cascaval
- 6 oua
- 100 g unt
- 5 linguri cu varf faina
- sare
- piper

Preparare:

Untul se amesteca cu galbenusurile si se incorporeza treptat faina la fel si
albusurile care au fost in prealabil batute spuma cu praf de sare. Se taie
sunca si cascavalul cubulete si se adauga in compozitie. Se potriveste de
sare si piper, se amesteca bine apoi se pune intr-o tava lunga sau rotunda
(dupa preferinta) unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune la copt, la foc potrivit timp de 40-50 min.


Analiza ingredientelor rețetei Chec aperitiv:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.