Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chifle cu ciuperci

Vizite: 2994
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
33

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 chifle
- 1 cutie de ciuperci
- 1/2 ceasca de faina
- 1 cana de apa
- sare dupa gust
- frunze de patrunjel tocate
- parmezan ras
- 1 ceasca de lapte
- putin unt

Preparare:

Pentru umplutura se face o ciulama de ciuperci. Se amesteca faina cu ciupercile, apa si sarea si se dau in clocot, pana se leaga ciulamaua. Se adauga frunzele de patrunjel si se amesteca bine.
Se taie capacul de la chifle, se scobesc de miez, se stropesc cu lapte si unt topit.
Se umplu cu ciulamaua de ciuperci si se dau la cuptor, la rumenit.
Se presara cascaval sau parmezan ras pe deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Chifle cu ciuperci:

Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire