Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Choux cu cremă de vanilie

Vizite: 1680
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
5205

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 250 ml lapte
- 50 g zahar
- 8 buc oua
- sare

Crema:
- 250 g zahar
- 125 g faina
- 750 ml lapte
- 6 buc oua
- 2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul sa sarea.

Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata si se amesteca repede cu o paleta, pana ce coca se dezlipeste de pe peretii si de pe fundul vasului.

Se ia de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce aluatul s-a racorit.

Se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare ou, pana ce acesta s-a incorporat complet.

Aluatul astfel preparat trebuie sa fie potrivit de moale.

Se pune aluatul intr-un pos (corn de panza) si se poseaza in tavi unse cu unt, formandu-se choux-urile distantate intre ele.

Se dau la cuptor la un foc tare si se coc 20 min. In primele 10-15 min. nu este voie sa se deschida cuptorul, deoarece coca oparita da inapoi foarte usor.

Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, se taie deasupra un capacel si se umplu cu crema de vanilie.

Crema de vanilie se prepara astfel: se fierbe laptele cu zaharul vanilat, se amesteca galbenusurile cu 175 g zahar, se toarna peste ele laptele fierbinte si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se pune vasul la foc, pana ce crema se ingroasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar si se bat in continuare, pana ce se intaresc, apoi se incorporeaza in crema.


Analiza ingredientelor rețetei Choux cu cremă de vanilie:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire