Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de burtă

Vizite: 2337
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
969

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg burta,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- 1 pastarnac,
- patrunjel verde,
- sare,
- 1 ou,
- 2 1/2 l apa,
- otet de vin,
- 1 catel de usturoi

Preparare:

Se cutata burta cu sare, se spala foarte bine in multe ape si se pune la fiert cu 5 l apa calda si sare.

Se fierbe acoperit, la foc mic, timp de 5-6 ore. Cand s-a fiert se strecoara si in supa se pune sa fiarba legumele curatate, spalate si taiate. Burta fiarta se taie in suvite lungi ca taiteii si se pun in oala cu legume si se lasa sa mai fiarba impreuna.

Se adauga apoi otetul de vin ca sa se acreasca dupa gust si se drege cu un ou batut. La sfarsit se adauga patrunjel verde si usturoi taiat mic.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de burtă:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire