Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de cartofi

Vizite: 2286
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
782

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 50 g morcov;
- 100 g telina sau albitura;
- 400 g cartofi;
- 15 g tarhon;
- 100 g costita;
- 60 g ceapa;
- o lingura de faina;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- otet si sare dupa gust;
- patrunjel sau marar verde.

Preparare:

Morcovul si albitura se taie marunt si se pun la fiert in apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa 7-8 minute de fierbere se adauga cartofii taiati cubulete si se continua fierberea inca 10-12 minute.

Dupa ce s-au fiert bine cartofii, se adauga tarhonul oparit si tocat marunt. Costita si ceapa se toaca marunt si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se scot, se introduc in oala cu ciorba, iar in grasimea ramasa se pune faina si boiaua de ardei.

Se prajesc usor si se sting cu putina apa, obtinandu-se un rantas, ce se toarna in ciorba, amestecand continuu. Se potriveste gustul cu sare si otet.

Se serveste cu patrunjel sau marar verde spalat si tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de cartofi:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire