Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de potroace

Vizite: 1578
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
1288

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 600 g maruntaie de pasare (aripi, spinare, pipote, inima);
- o lingurita de Knorr Delikat;
- 60 g ceapa;
- 100 g morcov;
- 150 g telina si albitura;
- 50 g orez;
- 4-500 ml bors sau zeama de varza;
- 150 g rosii proaspete sau in bulion;
- o lingura de pasta de tomate;
- sare si o legatura mica de leustean.

Preparare:

Maruntaiele de pasare se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza. Se adauga o lingurita de Knorr Delikat si se fierbe circa 30 de minute.

Se adauga zarzavatul taiat marunt impreuna cu orezul spalat si se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Se adauga borsul sau zeama de varza fiarta separat, rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu putina supa.

Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se potriveste gustul cu sare, iar la sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de potroace:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Măruntaie de pui
Avantaje: Măruntaiele de pui sunt o sursă bună de vitamina A, vitamina C, proteine, calciu, fier, niacină, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Măruntaiele de pui conțin foarte mult colesterol....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire