Rețetă Ciorbă de pui cu roșii
Vizite: 2777
Timp preparare: 65min
Dificultate: medie
1323
CALORII
6
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Pentru 5-6 portii:- 500 g carne de pui;
- 60 g ceapa;
- 60 g morcov;
- 60 g telina;
- 50 g orez;
- 100 g ardei gras;
- 450 g rosii proaspete sau in bulion;
- o lingura de pasta de tomate;
- o lingurita de KNORR DELIRAT;
- 150 g fidea (paste fainoase);
- o legatura de patrunjel.
Preparare:
Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se adauga o lingurita de Knorr Delikat.Ceapa, morcovul si telina se taie marunt si se adauga la fiert in ciorba. Se fierb bine, apoi se adauga orezul si ardeiul gras taiat marunt.
Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, se adauga rosiile decojite si taiate felii si pasta de tomate diluata cu putina supa. Se continua fierberea la foc mic inca 10 minute. Se adauga fideaua. Dupa gust, daca se considera necesar, se mai adauga putin bors.
Se potriveste gustul cu sare si, inainte de servire, se adauga patrunjel verde tocat.
Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de pui cu roșii:
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri.
Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....