Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de urzici

Vizite: 2111
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Ciorbă de urzici
640

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

apa - 2 litri
legume : 2 morcovi, o telina potrivita, un pastarnac, 2 cepe potrivite, un ardei gras rosu, un ardei gras verde
cartofi : 400 gr( 4-5 cartofi)
urzici : 2 pumni
o lingura mare smantana
un galbenus de ou
o lamaie
leustean si patrunjel
sare, piper

Preparare:

Apa se pune la fiert. Se pun legumele si sarea cand apa fierbe si se lasa 5 minute. Se pun si cartofii cubulete. Dupa 15 minute se scot legumele mari ( telina, pastarnacul, ceapa si ardeii ), raman doar morcovii.
Se pun urzicile si se pregateste dressingul ( galbenusul se amesteca cu smantana ). Se pune zeama de la lamaie. Peste dressing se pune un polonic de supa fierbinte si se apoi se goleste totul peste ciorba. Se adauga verdeata tocata, se pune capac si se opreste focul.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de urzici:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Urzică
Avantaje: Urzica este o importantă surse de fier și vitamine, cu efecte benefice asupra întregului organism. Aduce un aport caloric scăzut organismului. Are efect benefice împotriva reumatismului și ar...
Dezavantaje: Urzicile mai mari, în stare avansată, prezintă niște particule numite cistolice care au efect iritant asupra rinichilor. În urma contactului pe piele cu frunzele sau tulpina verde de urzică, ap...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.