Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă grecească

Vizite: 1394
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- maruntaie si carne din spate cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare,
- morcov,
- patrunjel,
- telina,
- o ceapa de marime mijlocie,
- 30 g orez,
- o lamaie,
- un galbenus,
- 100 ml smantana sau 200 ml iaurt,
- patrunjel,
- sare.

Preparare:

Carnea (taiata in bucatele) se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cat mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cand clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se moaie bine toate si apoi se strecoara.

Se pune orezul, amestecand bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute. In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completand pana la 2 l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu varf de "Vegeta", lasand sa mai fiarba cateva clocote.

Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smantana sau iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă grecească:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Măruntaie de pui
Avantaje: Măruntaiele de pui sunt o sursă bună de vitamina A, vitamina C, proteine, calciu, fier, niacină, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Măruntaiele de pui conțin foarte mult colesterol....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire