Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă Rădăuțeană (la Multicooker)

Vizite: 2111
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Ciorbă Rădăuțeană (la Multicooker)
2634

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg piept de pui
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 2 radacini pastarnac
- 1 telina medie
- 2 radacini patrunjel
- 2 cartofi medii
- 1 pahar iaurt grecesc 10% grasime - 125 grame
- 4 linguri otet
- 10 catei de usturoi
- ulei
- sare
- piper

Preparare:

Se taie pieptul de pui 4 bucati mari si se caleste in 3 linguri de ulei cu o lingura de sare si una de piper timp de 15 minute.
In acest timp legumele se taie in bucati mari.

Se adauga legumele in oala impreuna cu pieptul de pui si se toarna apa pana se acopera legumele si carnea si se lasa la fiert 50 de minute.

Dupa fierbere, se scoate carnea iar legumele se dau prin blender impreuna cu zeama ramasa pana ajunge la consistenta unei ciorbe mai groase, daca este prea groasa se mai poate pune apa calduta pana se fluidizeaza.
Se pun doar legumele pasate in zeama inapoi la fiert timp de 10 minute, timp in care se adauga iaurtul, otetul, 1 lingura sare.

Pieptul de pui se taie cubulete sau fasii mici, se adauga in boluri peste el se toarna zeama si cate o lingurita din usturoiul facut mujdei.

In functie de preferinte, se mai poate adauga o lingura de otet si una de smantana direct in bol inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă Rădăuțeană (la Multicooker):

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire