Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Clătituțe cu mere și inghețată

Vizite: 2477
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Clătituțe cu mere și inghețată
1875

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 5 portii:
- un ou [80 calorii]
- 100g faina [360 calorii]
- 3 mere [150 calorii]
- 130ml lapte [65 calorii]
- 30g unt [220 calorii]
- 3 lingurite zagar [45 calorii]
- o lingurita praf de copt [0 calorii]
- scortisoara macinata [0 calorii]
- inghetata 375g (75g/portie) [950 calorii]

Preparare:

Calorii: aprox. 1875cal/total --> 375cal/portie

Compozitia: se bate oul si se amesteca cu faina, praful de copt, lingutita de zahar. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat la clatitele clasice.
Merele se taie bucatele si se calesc in 20g unt topit si scortisoara - pana se inmoaie merele. Se mentin calde.
Se fac clatele - cate o lingura de compozitie pentru fiecare. Se foloseste o tigaie de teflon unsa cu putin unt topit. Pont: intorci clatita pe cealalta parte cand apar gaurelele in ea.
Iti ies cam 15 clatitute (40calorii/turtitza).

Sugestii de servire:
O portie: cate 3 clatitute, cu doua linguri de mere, iar deasupra inghetata. Pentru a da culoare (si savoare) poti folosi si putina dulceata de zmeura.


Analiza ingredientelor rețetei Clătituțe cu mere și inghețată:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire