Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Conopidă cu paste și sos de brânză

Vizite: 2100
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
886

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g paste foarte subtiri
- 25 g unt nesarat
- 25 g faina
- 400 ml lapte
- 100 g conopida
- 75 g cascaval sau branza rasa

Preparare:

Se fierb pastele timp de 6-7 minunte (sau conform instructiunilor de pe pachet). Se scurg si se clatesc. Se topeste untul intr-o tigaie de teflon, se adauga faina si laptele treptat, mestecand in permanenta pana la fierbere.
Se pune conopida la fiert separat intr-o alta oala dupa care se taie in bucati mici sau se zdrobeste cu furculita, se mixeaza cu pastele si sosul alb, iar la sfarsit se adauga cascavalul ras.
Conopida poate fi inlocuita cu spanac.


Analiza ingredientelor rețetei Conopidă cu paste și sos de brânză:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire