Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Corăbioare

Vizite: 1919
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6110

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g faina
- 400 g unt
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 buc galbenus de ou
- 2 buc oua
- 30 g coaja de lamaie rasa

Preparare:

Untul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga coaja de lamaie rasa, galbenusurile, ouale, iar la sfarsit se pune faina.

Se framanta bine, se lasa sa se odihneasca o ora, se intinde o foaie ce se taie in romburi si se coc la un foc domol.


Analiza ingredientelor rețetei Corăbioare:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire