Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cornulețe cu anison

Vizite: 1348
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4226

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g zahar
- 3 buc oua
- 100 ml lapte
- 200 g unt
- 340 g faina
- 30 g anison (anason)
- 50 g zahar pudra

Preparare:

Zaharul se amesteca cu 2 oua si laptele, pana ce zaharul s-a dizolvat complet.

Se adauga untul topit si faina si se amesteca, pana la omogenizarea compozitiei.

Se formeaza apoi intre palme cornulete, care se aseaza in tavi, se ung cu oul ramas si se presara cu zahar pudra amestecat cu anason macinat.

Se coc la foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Cornulețe cu anison:

Anason (semințe)
Avantaje: Semințele de anason sunt o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Ceaiul de semințe de anason înlatura flatulența, crește apetitul și ajută la dig...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire