Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crap cu linte roșie

Vizite: 2654
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1559

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 750 g praz
- 1 lingurita ulei masline
- 200 g linte rosie
- 400 ml supa
- 500 g file crap
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita otet aromat
- 1/2 legatura patrunjel

Preparare:

Se taie prazul in inele. Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se caleste prazul pt 2 min. Se adauga lintea peste praz. Se toarna supa si se lasa la fiert pana ce lintea este gata.
Bucatile de crap se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se prajesc 4 minute pe fiecare parte. Peste lintea fiarta se toarna otetul, sare si piper, patrunjelul tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Crap cu linte roșie:

Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Linte
Avantaje: Conține numeroase substanțe nutritive. Aduce un aport considerabil de proteine organismului. Conține puține calorii. Protejează sistemul cardiovascular și poate preveni riscul de diabet tip2....
Dezavantaje: Poate conține purine și oxalați ce favorizează apariția pietrelor la rinichi. Consumul de linte poate cauza balonare și flatulență....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire