Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă caramel la capac

Vizite: 1287
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1966

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 oua mari,
- 180 g zahar tos,
- 80 g faina,
- 60 g unt,
- 1/2 l lapte,
- o lingura rom,
- zahar vanilat.

Preparare:

Albusurile se bat spuma, adaugand apoi 100 g zahar si romul. Spuma se bate in continuare, pana cand se intareste, apoi se las la rece. Galbenusurile, faina si 50 ml lapte se freaca bine, intr-o olita, cu dosul lingurii, pina cind nu mai ramane nicio urma de cocoloase, adaugand apoi treptat 200 ml lapte, ca sa se obtina o compozitie ca la clatite.

Intr-un lighenas de circa 2 l, se caramelizeaza 80 g zahar tos si cand apare la suprafata putina spuma, se ia vasul de pe foc sa se raceasca putin, apoi se adauga restul de lapte fierbinte si untul, lasind la foc mic sa se dizolve complet caramelul. Se lasa, apoi, sa clocoteasca si se adauga faina diluata cu laptele, in suvoi subtire, amestecand neincetat cu telul. In acest timp, vasul trebuie asezat pe un disc de metal.

Dupa ce a fiert 2-3 clocote, se ia de pe foc si imediat se rastoarna spuma de albus in crema fierbinte, adunand-o toata de pe vas cu lopatica de plastic. Dupa aceea, se amesteca prin rasturnare cu telul, dar nu prea mult, pina cind se omogenizeaza. Crema se poate pune calda intre doua foi de rulada de pandispan sau se distribuie in pahare, lasand-o sa raceasca.

Se tine, apoi, 2-3 ore in frigider. Se poate orna cu frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă caramel la capac:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire