Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de cacao-ciocolată cu gelatină

Vizite: 3461
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3382

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Crema:
- 3 oua,
- 150 ml lapte,
- 150-200 g zahar tos,
- 500 g frisca,
- 6-7 foi de gelatina sau 18-20 g granule de gelatina,
- 15 ml rom,
- un plic cu zahar vanilat.

Frisca pentru ornat:
- 250 g frisca,
- un albus mare,
- 50 g zahar,
- 2 foi sau 6 g granule gelatina,
- 40 ml apa.

Preparare:

Esenta de cafea se poate inlocui cu 30 g nescafe. In acest caz, tot lichidul in care se inmoaie gelatina va fi lapte sau apa rece. Cand se ia lighenasul de pe aburi, se adauga in crema o lingura cu varf de nestcafe si se bate in continuare pe un vas cu apa rece.

Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul, apoi spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou, ca o zapada si se lasa la o parte. Frisca se tine in congelator, pana cand se formeaza cristale de gheata in ea, apoi se bate cu spuma cu mixerul sau cu telul; in toate variantele se pastreaza in frigider, pana cand va fi nevoie de ea.

In cazanelul cu gelatina se pun galbenusurile si albusurile batute spuma. Cazanelul se aseaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate repede cu telul pana cand se infierbinta si capata consistenta unei smintini groase si spumoase (6-7 minute).

Se ia apoi de pe aburi si se adauga zaharul vanilat, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand ajunge la temperatura degetului, batand mereu cu telul ca sa nu se inchege compozitia; daca nu se bate, gelatina se incheaga prin racire.

Se pune atunci o lingura cu varf din frisca batuta si se amesteca prin rasturnare, cu telul, de 6-7 ori, pana la fundul vasului, ca sa se omogenizeze; apoi se adauga si restul de frisca adunata bine de pe vas cu lopatica de plastic si, numai pe urma, se amesteca usor cu telul, prin rasturnare, pana la fundul cazanelului.

Pe masura ce se amesteca cu frisca mai rece, compozitia se va intari si va ramane spumoasa; va fi putin mai densa decat crema de vanilie cu gelatina, dar foarte fina. Crema simpla se pune intr-o forma (cratita) de 1 1/2 l sau se poate aranja in oricare varianta.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de cacao-ciocolată cu gelatină:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire