Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de lămâie pentru foi

Vizite: 3903
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3004

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200-250 g unt,
- 300 ml lapte,
- 50 g faina, calciu gris, zeamil sau amidon,
- 200 g zahar,
-un pachetel cu zahar vanilat,
- o lamaie mare.

Preparare:

Faina (amidonul, zeamilul, calciu gris) se dilueaza cu 150 ml lapte, adaugat cate putin la inceput, frecind bine cu dosul lingurii pe marginea vasului, ca sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie (numai de la suprafata fructului) se pun intr-o olita de 1 l sa fiarba (dar nu direct pe flacara).

Cand da primul clocot, se adauga laptele frecat cu faina (dupa ce s-a mai amestecat o data, ca sa se omogenizeze) in suvoi subtire, amestecand in continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase; daca s-au format, compozitia se amesteca pana cand se desfac toate si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea, se ia de pe foc, se adauga 50 ml zeama de lamaie si zaharul vanilat, se amesteca bine si, apoi, se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand compozitia ajunge la temperatura degetului.

Se pune, apoi, untul moale, cum s-a aratat in reteta precedenta. Crema trebuie sa fie mai moale, ca sa se fragezeasca foile. Crema se intrebuinteaza pentru foi cu amoniac, foi cu miere etc., coapte separat inainte; foile se suprapun cu crema, lasandu-le pina a doua zi, ca sa se fragezeasca, apoi se taie in dreptunghiuri.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de lămâie pentru foi:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire