Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de vanilie cu căpșuni

Vizite: 1565
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1358

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg capsuni sau zmeura
- 3-4 linguri de zahar pudra
- cateva migdale

Crema:
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar pudra
- 1/2 l lapte
- 2 pachetele zahar vanilat
- 1 lingura faina

Preparare:

Se asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun cateva suvite subtiri de migdale prajite in cuptor. Apoi se aseaza din nou un strat de fructe presarate cu zahar si deasupra lor un strat gros de crema de vanilie racorita.

Crema de vanilie:
Se freaca galbenusurile cu zahar, se amesteca cu faina si zaharul vanilat, se subtiaza cu laptele turnat cite putin. Se pune pe foc mic sau pe baie de apa sa se ingroase, amestecand mereu.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de vanilie cu căpșuni:

Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.