Rețetă Cremă de vanilie cu rom
Vizite: 1463
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1671
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3 oua,- 80 g faina,
- 150 g zahar tos,
- 500 ml lapte,
- 25 g unt,
- un pachetel cu zahar vanilat,
- 30 ml rom.
Preparare:
Intr-un lighenas, albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar si romul, apoi spuma se bate in continuare pana cand se intareste din nou, ca o zapada si se lasa deoparte. In alt lighenas smaltuit, galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se dilueaza cu 3-4 linguri de lapte, apoi se pune toata faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea lighenasului, pana cand compozitia nu mai are cocoloase.Dupa aceea, se adauga treptat 250 ml lapte rece ca sa se obtina o compozitie ca de clatite si se pune si untul. Lighenasul se aseaza pe foc mic. Compozitia se bate cu miscari repezi, cu un tel inoxidabil in forma de para, pana cand se desfac absolut toate cocoloasele insistind pe fundul lighenasului ca sa nu se prinda si sa fie perfect omogena. Restul de lapte se infierbinta si jumatate din cantitate se toarna in compozitie; se vor forma iar cocoloase, dar se bate repede cu telul, pana cand se desfac toate si apoi se adauga cantitatea de lapte care a mai ramas, batand mereu cu telul, pana cand se desfac toate si apoi se adauga cantitatea de lapte care a mai ramas, batand mereu cu telul pana cand compozitia va fi perfect omogena si va fierbe cateva clocote.
Dupa aceea, lighenasul se ia de pe foc si, imediat cat compozitia este fierbinte, se adauga zaharul vanilat si spuma (in prealabil, spuma se bate de cateva ori ca sa-si revina, daca s-a lasat), adunand-o repede cu lopatica din plastic de pe lighenas si, apoi, se amesteca usor, cu telul prin rasturnare, pana cand se omogenizeaza.
Crema se desarta imediat in pahare cu sau fara picior sau in farfurii de compot, lasand-o sa se raceasca; apoi, paharele se introduc in frigider, unde se lasa 1-2 ore. Dupa ce s-a racat, deasupra se orneaza cu cate o rozeta de frisca cu sau fara gelatina.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă de vanilie cu rom:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....