Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă unt cu diferite arome

Vizite: 1405
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4209

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g unt,
- 200-250 g zahar,
- 50 g zeamil, amidon sau faina,
- 2 oua,
- 300 ml lapte,
- un pachetel cu zahar vanilat,
- culori vegetale: rosu, verde, oranj sau cacao.

Preparare:

Intr-un lighenas smaltuit de 3 l, se freaca, cu telul (ca sa nu ramana cocoloase), ouale intregi, zaharul si amidonul (zeamilul si faina), se dilueaza apoi cu laptele rece, adaugat cite putin la inceput si se bat in continuare, cca. 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, pana cand compozitia se ingroasa, se desfac toate cocoloasele care se formeaza si devine complet omogena.

Lighenasul se ia de pe aburi, se pune zaharul vanilat si se amesteca in continuare, pe un vas cu apa rece, pana cand compozitia ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea, se pune jumatate din cantitatea de unt (tinut 2-3 ore in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura, ca sa fie moale), se bate cu telul, pana cand se amesteca bine, se adauga si restul de unt si se bate bine, pana cand crema va fi neteda si pufoasa.

Pentru aroma se poate pune un paharel (50 ml) cu lichior triplusec. Crema se imparte in 3 castronele, fiecare parte colorindu-se: 1/3 din crema cu 30-50 g cacao cernuta, 1/3 crema cu 3-4 picaturi de culoare verde-fistic, diluata cu o lingurita de apa calda si 1/3 cu cateva picaturi de colorant oranj. Crema este foarte spornica si, avand mult unt, nu se simte prezenta amidonului. Se intrebuinteaza pentru "Tort-tunel" sau alte torturi, sau pentru foi coapte separat.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă unt cu diferite arome:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire