Rețetă Cremă unt cu marmeladă
Vizite: 1441
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1434
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 200 g unt,- 400 g marmelada (de caise, coarne, coacaze, zmeura, macese, etc.)
Preparare:
Intr-un castron, untul se freaca pana cand se moaie, apoi se adauga cite o lingura de marmelada, amestecand de fiecare data, pana cand se incorporeaza bine. Daca nu se omogenizeaza compozitia, castronul se pune putin in apa fierbinte, avand grija sa nu se topeasca untul; la caldura castronului, prin frecare, untul se va incalzi, si se va amesteca bine cu marmelada.Se poate adauga zahar dupa gust, iar pentru aroma, un pachetel cu zahar vanilat. Crema se poate folosi pentru orice blat de tort cu foile siropate, pentru rulade stropite cu rom si apa, arlechin, foi cu miere, etc.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă unt cu marmeladă:
Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C.
Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Coacăze negre
Avantaje: Coacăzele negre au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă excelentă de vitamina C.
Sunt benefice pentru intărirea sistemului imunitar, pentru răceala, gripa și roșu...
Dezavantaje: Pot încetini coagularea sângelui....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu.
Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri.
...