Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Creveți cu fasole verde

Vizite: 3389
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
810

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 cesti cu fasole verde, taiata (aproximativ 300 g)
- 3 linguri cu ulei de masline extra virgin
- 1/4 ceasca cu usturoi tocat
- 2 lingurite cu boia de ardei
- 500 g creveti curatiti
- 60 g cutie de conserva cu fasole alba
- 1/4 ceasca cu otet de vin
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/2 ceasca cu patrunjel tocat
- piper

Preparare:

Se pune la fiert fasolea verde si se lasa pe foc pana se inmoaie (4-6 minute). Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul si boiaua de ardei. Se mai lasa pe foc pana prind putina culoare, aproximativ 20 de secunde. Se adauga apoi crevetii si se lasa pana devin rozalii (aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Se adauga peste creveti fasolea alba, otetul, sarea si indeparteaza vasul de pe foc dupa aproximativ 2 minute.
Apoi se imprastie 1/4 ceasca de patrunjel pe deasupra.
Se imparte compozitia in 6 portii, aseaza crevetele si adauga piperul si restul de patrunjel.


Analiza ingredientelor rețetei Creveți cu fasole verde:

Creveți
Avantaje: Creveții conțin niacină, fier, fosfor, zinc, vitamina B12 și seleniu....
Dezavantaje: Creveții conțin mult colesterol. Pot cauza alergii....
Fasole albă (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire