Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crochete de cartofi și carne

Vizite: 17290
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
497

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 120 g cartofi
- 50 g carne de vaca
- 15 g unt
- 2 oua
- 100 g lapte

Preparare:

Cartofii fierti se dau prin sita, se amesteca bine impreuna cu ½ de ou batut si 25 g lapte. Din pasta obtinuta se fac turtite, pe mijlocul fiecareia se pune carnea fiarta si tocata. Marginile turtitei se aduna, se lipesc si se rotunjesc. Se aseaza intr-o tigaie mica unsa cu unt, se acopera cu ouale batute si amestecate cu laptele. Tigaia se acopera si se fierbe pe baie de apa pina sint gata. Se servesc punind cite o bucatica de unt pe fiecare crocheta.

Analiza ingredientelor rețetei Crochete de cartofi și carne:

Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire