Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Drob de legume

Vizite: 3916
Timp preparare: 90min
Dificultate: N/A
Rețetă Drob de legume
1559

CALORII

Ingrediente/compozitie:

2 vinete
2 dovlecei
4 cepe
1 cana (de 250 ml) cu gris
4 oua
1 cana cu ciuperci (proaspete si fierte sau conservate)
100 ml ulei
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1-2 oua pentru uns compozitia
sare, piper.

Preparare:

Dovleceii se spala, se taie capetele, nu se indeparteaza coaja, apoi, se taie in doua pe lungime si se pun la fiert cu putina sare pana se inmoaie usor. Cand sunt gata, se scot din apa si se lasa la racit. Vinetele se curata de coaja, se taie felii groase de un deget, tot pe lungime, se fierb pana se inmoaie bine, apoi se lasa la scurs si racit. Ceapa se caleste, se toaca vinetele si dovleceii, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente: ciupercile, ouale batute cu putina sare, verdeata tocata, grisul (simplu, nepreparat), sare si piper dupa gust, iar amestecul rezultat se tine putin pe aragaz, la foc potrivit timp de 10 minute - se amesteca continuu, iar daca mai este nevoie, se adauga ulei. Dupa cele 10 minute, compozitia se toarna intr-o tava care a fost unsa cu ulei, se unge cu 1-2 oua (in functie de cat e de mare este tava) si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute. Drobul se taie doar dupa ce s-a racit.

Analiza ingredientelor rețetei Drob de legume:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire