Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Eclere

Vizite: 2814
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

Crema:
- 2 oua
- 4 linguri de faina
- 2 pahare cu lapte
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de unt
- 1 plic de zahar vanilat

Aluatul:
- 125 ml lapte
- 250 ml ulei
- sare
- 500 g faina
- 5-6 oua

Preparare:

Crema se prepara astfel: ouale, faina, zaharul si laptele se amesteca intr-o craticioara la foc mic, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul.
Imediat se pregatesc si gogosile; laptele, uleiul si sarea se pun la fiert pana clocotesc, se da cratita de-o parte si se adauga faina treptat, mestecand, pentru a nu face cocoloase.
Dupa ce s-a racit aluatul, se adauga pe rand cele 5-6 oua. In tava unsa, se pun cu lingurita gramajoare de aluat la distanta de 3 cm.

Dupa ce s-au copt, se taie in doua si se umplu cu crema. Deasupra se poate pune ciocolata topita.


Analiza ingredientelor rețetei Eclere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire