ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fondue cu ciocolată

Vizite: 1634
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

Fondue:
- 1 lingura unt
- 1/4 cana morcov fiert si pasat
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- esenta de vanilie

Fructe:
- 1/2 banana
- 1 kiwi
- cateva capsuni
- 1/2 mar

Preparare:

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga morcovul, zaharul, cacaoa si vanilia si se amesteca pana devin o pasta omogena.
Fondue se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Fondue cu ciocolată:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.