Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fondue cu ciocolată

Vizite: 2066
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

Fondue:
- 1 lingura unt
- 1/4 cana morcov fiert si pasat
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- esenta de vanilie

Fructe:
- 1/2 banana
- 1 kiwi
- cateva capsuni
- 1/2 mar

Preparare:

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga morcovul, zaharul, cacaoa si vanilia si se amesteca pana devin o pasta omogena.
Fondue se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Fondue cu ciocolată:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire