Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Frigărui de pește

Vizite: 2123
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
298

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 40 g peste (morun proaspat, somon si ton)
- 4 rosii bine coapte sau 1 rosie feliata
- 1 ardel galben
- 4 bucatele de broccoli
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de suc de lamaie

Preparare:

Se taie fiecare peste in 4 bucati si se marineaza la rece in sucul de lamaie si in ulei timp de o ora.
Se pune brocoli intr-un sfert de litru de apa sarata in clocot si se fierbe 5 minute.
Se realizeaza, apoi frigaruile, intercaland pestele, tomatele, ardeiul si brocoli.
Se prajesc intr-o tigaie.


Analiza ingredientelor rețetei Frigărui de pește:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Somon
Avantaje: Somonul conține proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, riboflavină și seleniu. Toți peștii grași conțin acizi omega-3, dar somonul din Oceanul Atlantic se numără printre varietățil...
Dezavantaje: Somonul este bogat în colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite somonul....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.