ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fursecuri cu fulgi de grâu

Vizite: 2527
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2387

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 pachet de unt
- 1/2 cana de zahar alb
- 1/2 cana de zahar brun
- esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 1/4 cana de faina
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 pachet de praf de copt
- 1 cana de fulgi de grau
- 1/2 cana de ciocolata rasa (tip menaj)

Preparare:

Se incinge cuptorul mai intai. Intr-un bol mare amesteca cu mixerul untul, zaharul, vanilia si oul pana cand devin o pasta omogena.
Se adauga faina in ploaie, scortisoara, praful de copt avand grija sa nu se faca cocoloase.
Se pun apoi fulgii de grau si ciocolata rasa. Cu o lingura, se ia din compozitia de fursecuri, se trece prin zahar brun, apoi se pune in tava de cuptor.
Tava se tine la cuptor circa 5-10 minute, pana ce fursecurile capata o nuanta aurie.
Se servesc reci cu lapte.


Analiza ingredientelor rețetei Fursecuri cu fulgi de grâu:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Fulgi de grâu
Avantaje: Cerealele integrale sunt carbohidrați complecși, care furnizeaza energie ce se eliberează încet, timp de câteva ore....
Dezavantaje: Multe mărci cunoscute conțin cantități mari de zahăr și sare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.