Rețetă Fursecuri cu nuci
Vizite: 2488
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3378
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 350 g faina- 150 g miere
- 150 ml ulei
- 5 oua
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 cescuta cu nuci
Preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu mierea. Se adauga apoi galbenusurile si uleiul putin cate putin. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie astfel incat sa nu se faca cocoloase.Din aceasta compozitie se pun cu lingurita gramajoare la interval de 4-5 cm in tava unsa cu putin unt si se orneaza cu bucatele de nuci.
Se coc 20 de minute la foc potrivit.
Analiza ingredientelor rețetei Fursecuri cu nuci:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...