Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște cu lapte

Vizite: 2325
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
605

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- 2 buc oua;
- 150 ml lapte;
- 75 g faina;
- 15 g unt;
- sare si nucsoara dupa gust.

Preparare:

Laptele se pune la fiert cu unt, un praf de sare si putina nucsoara. Cand a dat in fiert se adauga faina in bloc (toata odata) si se amesteca repede pentru a nu forma cocoloase.

Se lasa focul mic, se amesteca continuu si se tine pana cand nu se mai lipeste. Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze putin, apoi se adauga ouale si se amesteca bine.

In acest moment puteti adauga, daca doriti, putina verdeata sau ceapa verde tocata marunt. Se formeaza galuste cu ajutorul unei lingurite, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb aproximativ 10 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște cu lapte:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire