Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște cu legume

Vizite: 4137
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
608

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g cartofi
- 1 ou
- faina cat cuprinde
- ulei
- sare
- pesmet
- zahar
- scortisoara
- prune crude, din compot sau dulceata

Preparare:

Se pregatesc prunele: se spala, se taie in jumatate si se scot samburii. Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit, se curata si se pregatesc ca pentru pireu. Se adauga putina sare, oul si faina, astfel incat sa rezulte o coca potrivita (sa nu se lipeasca de maini). Se intinde o foaie de un deget grosime si se taie in patrate astfel incat sa incapa cate o jumatate de pruna in fiecare din ele. Prunele se pudreaza cu zahar si scortisoara, apoi se aduna aluatul, astfel incat sa se formeze bile.
Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se introduc galustele. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie se prajeste pesmetul cu o lingura de ulei. Se scot galustele din apa si se pun in pesmetul fierbinte..
Se servesc pudrate cu zahar.
In functie de numarul portiilor, cantitatile pot fi modificate.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște cu legume:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire