Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște de orez

Vizite: 7588
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
423

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 50 g orez;
- un galbenus de ou;
- 30 g cascaval sau parmezan ras;
- 30 ml unt sau ulei;
- sare si piper dupa gust;
- putin patrunjel verde.

Preparare:

Orezul se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa cateva minute sa se tempereze.

Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu galbenusul de ou, cascavalul ras, putin piper si verdeata tocata. Se ia cu lingurita si se formeaza galuste ce se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei sau unt.

Se prajesc putin, doar cat sa coaguleze oul si sa se intareasca usor. Se intorc si se prajesc pe toate partile, apoi se scot si se introduc in supa.

Se consuma fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște de orez:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire