Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Iepure la tavă

Vizite: 3854
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
283

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- un iepure (eventual numai pulpele din spate);
- 100 de grame de sunculita de porc;
- un pahar de vin alb;
- o capatana de usturoi;
- cateva linguri de untdelemn, cateva masline, cimbru, piper, sare dupa gust.

Preparare:

Pe fundul tavii se aseaza un rand de rondele de radacinoase: morcovi, patrunjel si telina.

Iepurele jupuit si spalat se unge cu ulei, se impaneaza cu usturoi si sunculita (se cresteaza din loc in loc si se introduc bucati de sunca si usturoi) si se pune in tava.

Deasupra se pun felii de sunculita, se presara cu sare, piper si cimbru. In tava se pun cateva linguri de apa, un pahar de vin alb, sare, doua-trei foi de dafin, maslinele si apoi se da la cuptor, la foc mic.

Se intoarce din cand in cand si se stropeste cu sosul din tava. Se completeaza cu apa cand scade ca sa nu se arda zarzavatul. Spre final se adauga din nou vin.

Durata de frigere este de aproximativ doua ore, la foc mijlociu.


Analiza ingredientelor rețetei Iepure la tavă:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pulpe de iepure
Pulpe de iepure prăjite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire