Rețetă Lebarvurști
Vizite: 2251
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- ficat de porc,- carne de porc grasa,
- slanina,
- sare,
- piper,
- intestine,
- oua (facultativ).
Preparare:
Se fierbe in clocote mici, nu prea tare, ficatul de porc impreuna cu o cantitate egala de carne grasa de la gat. Se lasa sa se raceasca, apoi se trece de 2-3 ori prin masina de tocat.Se freaca tocatura intr-un castron, pana devine ca o pasta. Separat, se taie in patratele mici slanina fiarta foarte putin.
Se amesteca cu pasta de ficat si se adauga putina zeama, in care a fiert la inceput ficatul. Se potriveste de sare si piper. Intestinele groase de porc, curatate si spalate bine, se umplu cu aceasta compozitie. Se inteapa in cateva locuri cu acul, ca sa nu plesneasca la fiert. Se pun in apa fierbinte, lasand sa dea in cateva clocote, la foc mic.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Analiza ingredientelor rețetei Lebarvurști:
Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ficat de porc
Avantaje: Ficatul de porc conține vitamina A, vitamina C, niacină, acid folic, fier, zinc și fosfor....
Dezavantaje: Ficatul de porc conține mult colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Slănină
Slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii.
Dezavantaje: Slănina are un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu....