Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Linzer cu marmeladă

Vizite: 1647
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7776

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g faina
- 300 g unt
- 300 g zahar pudra
- 5 buc oua
- 2 plicuri praf de copt
- 700 g marmelada
- 150 g nuci

Preparare:

Din faina, nuci, zahar, oua si praf de copt se prepara un aluat care se lasa sa se odihneasca doua ore.

Din doua treimi de aluat se intind doua foi dreptunghiulare, care se asaza in doua tavi.

Marmelada se amesteca cu nucile macinate si se intinde cate un strat subtire deasupra foilor.

Din aluatul ramas se fac suluri cu diametrul de 8-10 mm, care se asaza peste marmelada in forma de gratar si se coace la un foc potrivit.

Se taie in stare calda si se aranjeaza pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Linzer cu marmeladă:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire