Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Macaroane cu brânză și sos de roșii

Vizite: 3734
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1567

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 g unt
- 50 g rosii
- 10 g faina
- 10 g smantana
- 50 ml apa (sau bulion de legume sau de carne )
- sare
- 120 g macaroane
- 200 g cascaval sau telemea
- 75 g unt
- 2 oua
- 200 ml sos de rosii
- sare

Preparare:

Se pune untul la topit intr-o cratita. Cand untul incepe sa fiarba, se adauga rosia taiata felii, peste care presarati faina si subtiati cu apa sau bulion. Se adauga zaharul, se lasa sa fiarba 10 minute si apoi se trece printr-o sita deasa.
Se adauga sarea, smantana si se lasa sa fiarba din nou pentru ca sosul sa se ingroase.


Analiza ingredientelor rețetei Macaroane cu brânză și sos de roșii:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Macaroane
Avantaje: Macaroanele au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire