Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mazăre cu ceapă

Vizite: 4401
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 punga de mazare congelata
- 200 g ciuperci (tocate)
- 1 ceapa mare
- sare
- piper
- 1 varf de lingurita de cimbru uscat
- ulei de masline sau unt (cam o lingura)
- 1/2 lingura de faina (grau sau orez)
- 3/4 ceasca lapte de soia neindulcit
- 1/4 ceasca smantana
- 1/4 ceasca pasta de migdale

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se taie marunt ceapa.
Se pune putin ulei sau unt intr-o tigaie mica si cam 3/4 din ceapa taiata si se lasa sa se caleasca la foc mic. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga putina sare si piper dupa gust.
Se adaugaa apoi pasta de migdale si se asezoneaza dupa gust.
Se toaca cea mai ramas din ceapa si se amesteca cu ciupercile in ulei sau unt.
Se pune sare, piper si mirodenii, se amesteca si se adauga faina si smantana.
Se mai amesteca 1-2 minute. Apoi se aduga laptele de soia si se pune la fiert cam 2 minute.
Se amesteca cu mazarea si se baga la cuptor unde se lasa cam jumatate de ora.
Se adauga toppingul deasupra si se mai lasa cateva minute pana ce acesta incepe sa prinda o culoare maronie.


Analiza ingredientelor rețetei Mazăre cu ceapă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Soia
Avantaje: Soia este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, proteine, tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Aliment util în prevenirea cancerului de sân și de prosta...
Dezavantaje: Utilizarea pe termen lung a suplimentelor de izoflavonă de soia a fost legată de hiperplazia endometrială....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire