Rețetă Napolitane din făină de orez
Vizite: 2552
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
1676
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1/2 cana unt sau margarina- 1 ou
- 1/2 cana zahar
- coaja unei lamai, data pe razatoare
- 1/2 cana faina de orez, macinata
Preparare:
Se amesteca untul cu zaharul si se adauga oua si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina, cu o lingura de lem si se amesteca bine. Se lasa 3-4 minute, apoi se amesteca din nou.Aluatul se intinde in foi subtiri pe o planseta presarata cu faina. Se taie patratele sau se folosesc formele speciale de prajituri. Napolitanele se pun pe hartii pentru copt, neunse cu ulei sau grasime si se dau la cuptor 6-8 minute.
Dupa 4 minute trebuie urmarite pentru a nu se rumeni prea tare sau a se arde. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit.
Analiza ingredientelor rețetei Napolitane din făină de orez:
Făină de orez alb
Avantaje: Făina de orez alb are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Nu on'ie gluten....
Dezavantaje: Conține mai puțin folat decât făina de grâu integral.
Are mai puțini fitonutrienți decât grâul integral.
Risc de intoxica'ie cu arsenic....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...